ПОМОЗИМО ЂУРИШИ

ПОЗИВОМ НА БРОЈ 1412 ДАРУЈЕТЕ 1 КМ ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ ЂУРИШЕ ТЕПАВЧЕВИЋА ИЗ ГАЦКА

ПОМОЗИМО ДРАЖЕНУ

Оболелом Мостарцу је потребна наша помоћ

Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији

Дочек Српске нове године 2014.

Више од 500 Херцеговаца и њихових пријатеља дочекало је Српску нову годину у једном од највећих новосадских ресторана „Рибарац“ на Дунаву, и традиционално, у организацији Удружења Срба из Херцеговине и њихових потомака у Војводини.

Програм је почео славским обредом и благословом , јер је Василијев дан, односно Мали Божић, и крсна слава овог Удружења, које већ 23 године активно ради на унапређењу културних, привредних и пријатељских веза Војводине и Херцеговине. Након здравице-добродошлице родоначелника Удружења Пеја Бајчетића, скуп је поздравио предсједник Удружења Ђорђо-Ђока Радојичић. Са пажњом је саслушан и начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић који се обратио у име делегација општина источне и старе Херцеговине.

Изасланик епископа Захумско –херцеговачког и приморског свештеник Милан Унковић је такође је честита Мали Божић и пренио поздраве духовног пастира земље Херцегове свим члановима и пријатељима Удружења у Новом Саду.

Богат културно-забавни програм протекао је у знаку дипала, двојница и гусала Војина Радојичића, потом изворне пјесме мушке пјевачке групе „Звуци с камена“ те фолклорних кореографија КУД „Благоје Паровић“ из Гајдобре и КУД „Јован Дучић „ из Нове Гајдобре. Свој хумористички кутак, по традицији,имао је др Братољуб Бркљача, начелник Војне болнице на Петроварадину, а у забавном дијелу програма,са богатим репертоаром, представио се музички састав „Анђин сан“.

Као солисти и веома успешни забављачи аплаузима су награђени и Радован Рашо Палавестра, начелник Источног Мостара и др Ацо Глуховић, најављен као „херцеговачки кум са Романије“.У такмичењу у пјевању „иза стола“, најбољи су били пјевачи из „Богодола“ мостарског. Играла се пролета, а коло херцеговачко дуго се окретало на размеђу двије календарске године.

Посебно топло су поздрављени најбољи херцеговачки студенти у Новом Саду. Удружење је пригодним новчаним наградима обрадовало четири врсна студента: Мирјану Климента са Факултета техничких наука, са просјечном оцијеном 10,00, Сретена Ивковића,Невесињца са Пољопривредног факултета, такође са просјеком 10,00, те Милију Стојановића из Гацка са Факултета техничких наука-докторске студије са 9,6 и Дубравку Вуковић са Правног факултета,чији је просјек 9,4. Предсједник Фонда „Борка Вучић“ за стипендирање младих пољопривредника из Београда Слободан Аћимовић је додијелио и стипендију једном студенту из области пољопривреде кога предложи новосадско завичајно Удружење.

У новогодишњој томболи, захваљујући спонзорима, подијељени су:печено прасе, мобични телефон, пршут, новчана награда од 10.000 динара и бројне друге награде-књиге, кућански апарати,услуге. Требињски привредници додијелили су бесплатан викенд на Моску и Требињу делегацији Удружења из Новог Сада,у циљу даљег јачања сарадње.

 • Фотографије са дочека Српске нове године 2014.


Aктивности Удружења

 • 200 година рођења Његоша
 • ХЕРЦЕГОВАЧКО ВЕЧЕ 2011.
 • ИЗЛОЖБА ЕТНОГРАФСКИХ ЕКСПОНАТА ИЗ ЗБИРКИ МУЗЕЈА ХЕРЦЕГОВИНЕ ИЗ ТРЕБИЊА
 • ИЗЛОЖБА ЕТНОГРАФСКИХ ЕКСПОНАТА ИЗ ЗБИРКИ МУЗЕЈА ХЕРЦЕГОВИНЕ ИЗ ТРЕБИЊА
 • Нова година 2014.
 • Приредба у НИС-у
 • Раштанијада

Контакт информације

 • Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији
  21000 Нови Сад, Србија
  Адреса: Радничка 49
  Телефон: 021/6619-322
  Факс: 021/6619-322
  Email: udrsrbherc@gmail.com